Initial requirements for the quality of grain raw materials, providing high efficiency of alcohol production

Abramova I.M.1, Rimareva L.V.1, Turshatov M.V.2
1 ВНИИПБТ – филиал ФГБУН «ФИЦ питания и биотехнологии», Russia
2 ВНИИПБТ – филиала ФГБУН «ФИЦ питания и биотехнологии»

Научное издание / монография

Выпущено ООО Издательский дом «БИБЛИО-ГЛОБУС»

Абрамова И.М., Римарева Л.В., Туршатов М.В. (2019) Исходные требования к качеству зернового сырья, обеспечивающие высокие показатели эффективности производства спирта  / ISBN: 978-5-907063-55-6
  • Авторы: Абрамова И.М., Римарева Л.В., Туршатов М.В.
  • Год издания: 2019
  • УДК: 663.5
  • ББК: 36.87
  • Тираж: 500 экз.
  • Формат: 60х84/16
  • Обложка: Твердая обложка / переплет
  • Страниц: 114
  • Усл. печ. л.: 6.4
  • ISBN: 978-5-907063-55-6
  • DOI: 10.18334/9785907063556
  • Indexed in Russian Science Citation Index: https://elibrary.ru/item.asp?id=40834642

    Get access via LAN BOOK: https://e.lanbook.com/book/165582

    Get access via Znanium: https://znanium.com/catalog/document?id=425009

     

    Please, cite as:

    Книга в каталоге РГБ: https://search.rsl.ru/ru/record/01010132720

    Рецензенты:
    Лукин Н.Д. - доктор технических наук, директор ВНИИ крахмалопродуктов  филиала ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В.М. Горбатова» РАН, зав. кафедрой «Технологии производства крахмала и крахмалопродуктов» ФГБОУ «Московский государственный университет технологий и управления им. К.Г. Разумовского»
    Гернет М.В. - доктор технических наук, профессор, заведующая отделом технологии пивоварения ВНИИПБ и ВП – филиала ФГБНУ «ФНЦ пищевых систем им. В.М. Горбатова» РАН, зав. кафедрой «Технологии бродильных производств и виноделие» ФГБОУ ВО «МГУПП»

    Abstract:
    The basics of modern processing technologies of grain raw materials (wheat, rye, barley, triticale, sorghum) for alcohol are presented in the monograph. The results of theoretical and experimental research on biocatalysis of grain raw polymers are summarized, and general recommendations for the processing of each type of grain are given. Particular attention is paid to the development of initial requirements for food and technological adequacy of grain raw materials, providing high quality and efficiency of production of alcohol and alcoholic beverages. The monograph is intended for specialists of agricultural enterprises and processing industry engaged in the production of ethyl alcohol from food raw materials and alcoholic beverages, as well as for researchers, graduate students and students to be used in educational activities on the biotechnology, in educational processes of preparation for bachelors' and masters' degrees in "Biotechnology", "Food biotechnology", "Fermentation", etc.

    Keywords: grain raw materials, wheat, rye, barley, triticale, sorghum, alcohol, alcoholic beverages, safety and quality

    Страница обновлена: 24.01.2023 в 13:15:06