Development of recommendations to improve the quality of interior design of civil buildings by the example of public catering facilities
Butova A.P.1, Koschavka I.V.1
1 Донецкий национальный университет экономики и торговли им. Михаила Туган-Барановского
Download PDF | Downloads: 16 | Citations: 1
Journal paper
Journal of Economics, Entrepreneurship and Law (РИНЦ, ВАК)
опубликовать статью | оформить подписку
Volume 6, Number 4 (October-December 2016)
Indexed in Russian Science Citation Index: https://elibrary.ru/item.asp?id=30732267
Cited: 1 by 10.03.2020
Abstract:
The article considers the issues of a comprehensive assessment of the quality of interior design. We’ve identified methods of quality assessment. We present the sets of quality indicators, the scale for assessing the quality indicators of interior design and weight coefficient. We developed recommendations to improve the quality of civil buildings decoration
Keywords: finishing materials, comprehensive quality assessment, qualitative indicators, weighting coefficients, finishing defects, quality control system
Highlights:
- повышение качества в современных условиях необходимо рассматривать как один из факторов, влияющих на экономические, социальные и экологические компоненты уровня жизни
- целью исследования было определение комплексной оценки показателей качества отделки помещений предприятий ресторанного хозяйства
- для проведения оценки качества отделки предприятий общественного питания, прежде всего, осуществлен выбор метода оценки качества – экспертный
- качество отделочных работ – комплексная проблема, включающая в себя соблюдение требований СНиП (строительных норм и правил), государственных стандартов.
- для повышения качества отделочных работ и во избежание дефектов необходимо внедрить многоступенчатую систему контроля качества
References:
Bayer V.E. (2005). Arkhitekturnoe materialovedenie [Architectural Material Science] M.: "Arkhitektura-S». (in Russian).
Molchanov V.M. (2004). Osnovy arkhitekturnogo proektirovaniya / [Fundamentals of architectural design] Rostov n/D: Feniks. (in Russian).
Nikitin V.M., Platonov S.A. (1998). Rukovodstvo po kontrolyu kachestva stroitelno-montazhnyh rabot [Manual for quality control of construction and installation works] SPb.: Izd-vo KN. (in Russian).
Topolnik V.G. (2003). Tekhnicheskiy uroven i sertifikatsiya oborudovaniya pischevyh proizvodstv [Technical level and certification of food production equipment] Donetsk: DonGUET. (in Russian).
Vasilev V.M., Panibratov Yu.P, Reznik S.D., Khitrov V.A. (1994). Upravlenie v stroitelstve [Management in construction] M.: izd. ASV. (in Russian).
Страница обновлена: 04.05.2025 в 00:00:47